Αγία Γραφή μια ολοκληρη βιβλιοθήκη!!!.jpgα' γυμνασίου!!!
Δ.Ε.1.: Γιατί μελετούμε την Αγία Γραφή;
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 by btsifti
προσπάθησε ν' απαντήσεις το φύλλο εργασίας που βρίσκεται παρακάτω:
πατήστε πάνω στην εικόνα για να λύσετε το Κουίζ Καινή Διαθήκη.jpg
κάντε περιήγηση στα βιβλία της Παλαιάς & Καινής Διαθήκης πατώντας πάνω στην εικόνα

 της Παλαιάς  και Καινής Διαθήκης.jpg

"Η λέξη "Βίβλος" ακούγεται σε διάφορες γλώσσες"
 CLIP ART.JPGΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Δ.Ε. 1. Γιατί μελετούμε την Αγία Γραφή;
α) Ποιοι διαβάζουν την Αγία Γραφή;

1.Τι είναι η Αγία Γραφή; Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο. Α)Το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στον κόσμο, Β)Το πρώτο που τυπώθηκε από τον Γουτεμβέργιο, Γ)Μεταφράστηκε σε 1.600 γλώσσες & διαλέκτους.
2.Από ποιους διαβάζεται;Α)Επιστήμονες, Β)Κάποιοι από ευχαρίστηση, Γ)Κάποιοι για να βρουν το νόημα της ζωής, Δ)από πολλούς και για διάφορους λόγους.3.Πόσα ονόματα έχει;Α) Βίβλος (διάβασε το παράθεμα στη σελ. 11) & Β) Αγία Γραφή.β) Ποια είναι η θέση της στον παγκόσμιο πολιτισμό; Διάβασε το παράθεμα του Ντανιέλ Ρόπς στη σελ. 11.4. Ποιες πλευρές της ζωής έχει επηρεάσει;Α) την τέχνη, Β)την καθημερινή ζωή (γιορτές & έθιμα)Συμπέρασμα:Αν θέλουμε να κατανοήσουμε την ιστορία & τον πολιτισμό πολλών λαών πρέπει να γνωρίσουμε τη Βίβλο. γ) Ποια είναι η θέση της στη ζωή των χριστιανών;
5. Τι είναι για τους χριστιανούς; Το ιερό τους βιβλίο.
6. Πως το ονομάζουν; «Ο λόγος του Θεού.»7. Τι σημαίνει αυτό; Ότι περιγράφει τη σχέση= επικοινωνία του Θεού με τον άνθρωπο.8. Πως κατανοείτε αυτή την επικοινωνία;Α) Ο Θεός αναζητεί= καλεί τον άνθρωπο, Β) Ο άνθρωπος προσπαθεί να καταλάβει και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό. Αυτή τη σχέση Θεού – ανθρώπου περιγράφουν οι συγγραφείς της βίβλου.9. Με ποιους τρόπους τιμούν & σέβονται οι χριστιανοί τη Βίβλο;Α)την τοποθετούν στην Αγία Τράπεζα, Β)τη διαβάζουν στη Θεία Λειτουργία, Γ)τη μελετούν στο σπίτι.Δ) Ποια είναι τα μέρη της Αγίας Γραφής; Παλαιά Διαθήκη & Καινή Διαθήκη = δύο αχώριστα ενωμένες συλλογές βιβλίων.
10. Από πόσα βιβλία αποτελείται η Παλαιά Διαθήκη;Η Παλαιά Διαθήκη = μια συλλογή 49 βιβλίων, που αποτελεί το πρώτο & αρχαιότερο τμήμα της.
11. Από πόσα βιβλία αποτελείται η Καινή Διαθήκη; Η Καινή Διαθήκη = μια συλλογή 27 βιβλίων, που αποτελεί το δεύτερο & νεότερο τμήμα της12.Τι σημαίνουν οι Λέξεις; Α)Διαθήκη=συμφωνία ανάμεσα στο Θεό και στους ανθρώπους. Β)Παλαιά=Παλιά Γ)Καινή=Καινούρια.13. Ποια είναι η παλιά συμφωνία; Η συμφωνία του Θεού μ’ ένα λαό, τον Ισραήλ, πριν τον ερχομό του Χριστού στον κόσμοΠαλαιά Διαθήκη.14. Ποια είναι η καινούρια συμφωνία;Η νεότερη συμφωνία και σχέση που πραγματοποίησε ο ίδιος ο Χριστός με όλους τους ανθρώπους = Καινή Διαθήκη.
Ο Κανόνας της Αγίας Γραφής.
15. Τι σημαίνει η λέξη κανόνας; Διαβάστε το παράθεμα στη σελ. 13.
16.Τι ονομάζουμε κανόνα της Αγίας Γραφής;Κανόνα ονομάζουμε το σύνολο των 76 βιβλίων της Αγίας Γραφής, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει ή να προσθέσει κάτι.**